Ga je volledig voor solo-slim of is het toch beter om de krachten te bundelen?
Jongeren ontdekken de voordelen van samen ondernemen!

Bekijk onze filmpjes waarin Ann-Catherine en Yousri de voordelen ontdekken van coöperatief ondernemen.

Content pakt uit met verpakkingsvrij winkelen.

yousri1

Yousri gaat op zoek naar alternatieven om minder plastiek de wereld in te sturen. Hij belandt bij Content cvba te Leuven. Na een stevige babbel met Sara is hij danig onder de indruk van haar engagement om samen met de klanten als mede-eigenaar een oplossing te vinden voor dit maatschappelijk probleem.

Thuisverpleging Meerdael bundelt talenten en deelt samen investeringen, want alleen is maar alleen.

cloclo1

Anne-Catherine vraagt zich af hoe ze met anderen haar passie kan beleven en vorm geven. Hoe kun je niet alleen samen werken maar ook samen ondernemen als zelfstandige. Op een dag komt ze de coöperatie tegen. Benieuwd naar de eigenheid van deze ondernemingsvorm gaat ze op bezoek bij Thuisverpleging Meerdael cvba. Wat blijkt? Samen sta je sterker.

 

Klembord02Test je kennis over coöperatief ondernemen!

Aan de hand van 15 vragen kan je ook eens jouw kennis testen over coöperatief ondernemen en tegelijkertijd leuke weetjes ontdekken.

 

Zin in meer? Ontdek de portaalsite coöperatiefvlaanderen.be

Wil je meer te weten komen over coöperaties als vennootschapsvorm in het algemeen, bezoek dan eens de portaalsite over coöperatief ondernemen in Vlaanderen. Hier vind je meer informatie over de geschiedenis van coöperaties, de voordelen van coöperatief ondernemen en allerlei informatie over de juridische aspecten die bij de opstart en het beheer van de coöperaties een rol spelen.

 

icakompas metrokaartOp zoek naar verdieping? Duik de coöperatieve principes in met dit e-learning instrument: het Coopkracht ICA-kompas

Zet zelf je koers uit met het ICA-kompas! Op zoek naar inspiratie of reflectie hoe je coöperatief ondernemen in de praktijk brengt? Benieuwd welke meerwaarde die coöperatieve principes voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem de proef op de som met het ICA-kompas – het e-learning instrument over de zeven coöperatieve principes.

Ga naar boven