Aan de slag met coöperatief ondernemen? Leer hier meer over de begeleidingsmogelijkheden.

Interesse? Coöperatief ondernemen. Wablief?
  • Inspiratiesessies algemeen: Laat je inspireren met een andere kijk op ondernemerschap. Wat is coöperatief ondernemen en welke troeven kent deze manier van ondernemen? Deze sessies bieden we aan via bestaande ondernemerschapsprogramma’s van intermediaire organisaties. Onder “leermateriaal” vind alvast online en offline leermateriaal met verschillende praktijkoefeningen. Hou onze kalender in de gaten.
  • Inspiratiesessies door coöperatieve ondernemers: Rolmodellen uit de coöperatieve ondernemerswereld vertellen graag over hun eigen coöperatie: waarom ze ondernemer zijn geworden, waarom ze voor de coöperatie hebben gekozen,  welke weg ze afgelegd hebben, uit welk hout zijn coöperatieve ondernemer gesneden, … elke sessie is op maat van jouw behoeftes. Deze sessies bieden we aan via bestaande ondernemerschapsprogramma’s van intermediaire organisaties. Hou onze kalender in de gaten. 
Idee? Get coached!

Laat je begeleiden door een van onze coaches. Afhankelijk van de aard van de vraag, zullen we je doorverwijzen naar bestaande individuele begeleidingsformules van partners zoals Cera, Febecoop en Hefboom. Daar ontvangen je algemene juridisch en bedrijfseconomisch advies. Deze formules kunnen zowel gratis als betalend zijn. Ook jonge ondernemers kunnen genieten van reducties in adviestarieven zoals bijvoorbeeld (i) in het kader van de KMO portefeuille of (ii) de reducties in adviespremies bij erkende adviesbureaus van de Vlaamse overheid indien men een erkende cv opricht.

Heb je eerder sectorspecifiek advies nodig hebben, zullen we op zoek gaan binnen het Coopkracht-netwerk om jou te koppelen aan individuele coöperatieve ondernemers.

Neem contact met ons op en vind een coach geschikt voor jouw idee!

Ready? Pitch!

Heb je een businessplan? Dan ben je klaar om te pitchen! Kom voor een enthousiaste maar kritische jury jouw project uitleggen en krijg opbouwende feedback. Hou onze kalender in de gaten voor de pitch-momenten.

Verdieping?

Wil je je businessplan in meer detail uitwerken of de coöperatieve vennootschapsvorm dieper begrijpen? Kom dan naar een van onze reguliere themaworkshops rond coöperatief ondernemen. Hou hiervoor de kalender van Coopkracht in de gaten. Afhankelijk van de vraag verwijzen we door naar bestaande verdiepingsworkshops rond de opstart van een coöperatie of ontwikkelen we een nieuwe workshopformule.


Daarnaast staan alle workshops en events uit het reguliere aanbod van Coopkracht open voor jonge ondernemers, ongeacht of ze al dan niet lid zijn. We bieden jonge ondernemers de kans om gratis gebruik te maken van ons aanbod, indien ze:

  • Ingeschreven staan aan een secundaire of hoger onderwijsinstelling, of actief zijn in een ondernemerschapsinitiatief binnen een jongerenorganisatie; en
  • een concreet ondernemingsidee hebben (van pril tot starter).
Ga naar boven